Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever sydde ihop snygg show

/
  • Frida Sjöberg i årskurs tre på textilprogrammet har tillverkat denna balklänning i thaisiden helt själv. 65 timmar tog det men hon är nöjd med slutresultatet.
  • Alla kläder som visades upp på modevisningen var tillverkade av eleverna själva.
Korsetter var bara ett av många klädesplagg som eleverna på textil­programmet visade upp.
  • I pauserna bjöds det på vågad dans...

Det blev en show där elevernas kreativitet fick fritt utlopp när hantverksprogrammet på Polhemsskolan arrangerade modevisning igår. GD var på plats och kollade in elevernas kreationer.

Annons

Varje vår arrangerar eleverna i årskurs två och tre på hantverksprogrammet på Polhemsskolan en modevisning. Textileleverna står för kläderna, frisöreleverna för frisyrerna och floristeleverna för blomsterdekorationerna.

– Det är ett bra tillfälle för dem att få jobba i skarpt läge, säger Marie Scherp, textillärare på Polhemsskolan.

– Och ett bra tillfälle att lära sig att samarbeta, flikar floristläraren Katrine Ragnarsson in.

Frisyrerna och de vackra blomsterdekorationerna till trots så var det ändå textilelevernas kläder som stod i fokus under modevisningen. Och det blev en färgsprakande uppvisning i kreativitet när elevernas egenhändigt tillverkade jackor, kjolar, klänningar, tröjor, korsetter, västar och balklänningar visades upp. Några exempel kan du se här intill.

Efter showens slut träffar vi tredjeårseleven Frida Sjöberg som berättar att hon lagt 65 timmar på att designa och tillverka den gröna balklänningen i thaisiden som hon visade upp på scenen. Till höstens ska hon börja plugga företagsekonomi men drömmen om att få arbeta med att designa kläder kommer hon att bära med sig.

– Jag kanske kan starta ett eget företag och jobba med det här. Det svåraste är att lyckas komma på något nytt och eget, säger Frida Sjöberg.

Mer läsning

Annons