Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjemamman om GD:s prisbelönte journalist: "Äntligen någon som lyssnade på oss"

– Äntligen var det någon som lyssnade på oss och ville berätta vår sida av saken. Det kändes som en revansch.

Annons

Familjehemsmamman Stina är glad och tacksam över att GD:s prisbelönte reporter Johan Järvestad började gräva lite djupare i den mediehistoria som utmålat henne och hennes make som missbrukare och som olämpliga att driva ett familjehem.

Det har snart gått ett halvår sedan GD:s avslöjande reportage publicerades. Stina minns hur bra det kändes när den nya versionen av historien kom ut.

– Jag kände mig jättelycklig. Vi fick positiva reaktioner från många som kände oss. Det kändes som en revansch.

Stina har i dag tagit sig igenom den kris som de falska uppgifterna orsakade. Men hon minns fortfarande hur hennes tillvaro rasade ihop när anklagelserna kom.

– Att vara jourhem, det var ju något jag brann för. Nu bara försvann det. Jag förlorade mitt arbete, min inkomst, jag blev sjukskriven, Jag mådde riktigt dåligt, säger hon.

Det var dock inte alla i hennes närhet som tog uppgifterna på allvar, påpekar Stina.

– De som kände oss väl trodde inte på det, det är jag tacksam och glad för. Vi fick också ett fantastiskt stöd från vår arbetsgivare.

Hur kändes det när en reporter från GD började granska detta?

– Jättebra. Tidigare hade ingen i media ens lyssnat på oss. Vi hade aldrig fått säga vår sida av det här. De hade bara målat upp oss som missbrukare som hade stora fester. Ingen hade frågat oss hur det egentligen var.

Stina känner sig i dag helt rentvådd.

– I dag mår jag riktigt bra. Jag är inte längre sjukskriven, jag jobbar igen. Jag har fått mitt liv tillbaka, säger hon.

Fotnot: Stina heter i verkligheten något annat.

Mer läsning

Annons