Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fira in sommaren med chokladkaka med vaniljglasyr

/

Annons

Nu har nästan halva juni gått och studenten är avklarad, nu väntar i stället skolavslunting för grundskolorna. Jag passar redan nu också på att önska er läsare en riktig härlig, solig och vilsam sommar.

I dag är det nämligen sista receptet på många veckor. Jag ska börja min semester redan nu och vara borta i hela sex veckor i rad. Jag börjar med att ta med dottern på en skön och avkopplande resa till Rhodos, så när ni läser detta är vi redan på resande fot. Det kan hon behöva nu efter den hektiska tiden med studenten. Sen får hon åka hem och jobba resten av sommaren, så det blir en bra start.

Så nästa gång jag bjuder på ett recept blir söndagen den 31 juli (så passande att det är just på Helena-dagen!) Men det är absolut ingen fara, du behöver inte bli utan recept, det finns massor att söka på gd.se

Dagens kaka är en god och saftig chokladkaka med härlig vaniljglasyr och kokos på toppen. Gillar du inte kokos går det bra att ta strössel i valfri smak i stället.

Ha inte kakan inne för länge i ugnen, då blir den för torr och tråkig, och låt den svalna helt innan du har på glasyren. Kakan går bra att frysa med glasyr och allt. Skär upp kakan i bitar innan du fryser den, så är det lättare att bara ta fram så många bitar som går åt.

Glad sommar!

Mer läsning

Annons