Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärran Höjder förlorar inkomst

Fjärran Höjder-badet riskerar att förlora stora intäkter när kommunens system för friskvårdspeng ses över.
– Olyckligt, menar Lars-Göran Ståhl, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Annons

I dag avsätter Gävle kommun 800 000 kronor i friskvårdspengar för sina 7 200 anställda. Pengarna har betalats till den kommunala anläggningen Fjärran Höjder som sedan sålt gym- och badkort till ett reducerat pris.

Men alla kommunanställda är inte intresserade av att simma eller träna på gym, vilket är de motionsformer som Fjärran Höjder kan erbjuda. Därför tänker kommunen göra om sitt system för friskvårdspengar under nästa år.

– Personalen har fler intressen och en del vill kunna välja något som ligger närmare bostaden. Vi har många anställda som bor utanför Gävle, säger personalchefen Annica Lidén.

Exakt hur det nya friskvårdssystemet kommer att fungera och vilka summor kommunen är beredd att lägga ut kan Annica Lidén inte svara på idag.

– Vi håller på att titta på det och kommer att gå ut med nya erbjudanden under nästa år, säger hon.

Beslutet att bredda utbudet och därmed riskera att den kommunala badanläggningen förlorar pengar ogillas av Lars-Göran Ståhl, S, som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Det är olyckligt att så sker. Det här innebär att vi tappar intäkter som vi har haft via friskvårdsbidraget, säger han.

Hur många av kommunens anställda som kommer att lämna Fjärran Höjder till förmån för någon annan anläggning eller träningsform återstår dock att se.

– Tappar vi 25 procent, halva styrkan eller 75 procent? Det vet vi inte, säger Lars-Göran Ståhl.

Gefle Dagblad har sökt Bernt Jonsson, chef för Fjärran Höjder-badet, men inte lyckats nå honom för en kommentar.

Mer läsning

Annons