Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkteaterns öppet hus med knäppa kostymer, vargar och sagor

/
  • Josephine passade på att prova konstiga teaterkläder på Folkteaterns öppet hus.
  • Den taggiga topen som Josephine provar kommer från Birgitta Egerbladhs

På lördagen öppnade Folkteatern sitt teaterhus med fokus på den unga publiken. Där bjöds på smakprover av de aktuella föreställningarna för barn och unga, men också rundvandringar, workshops, sagostunder och mycket mer.

Annons

Josephine Fumudoh 7 år började dagen i teatergarderoben. Hon tycker om att klä ut sig och passade på att prova en igelkottsliknande top i vitt och guldglänsande skor med klackar.

– Det är roligt att prova teaterkläder, säger Josephine. Den här med taggar var jättefin men taggarna fastnar i håret.

Vilket är det knäppaste plagget här då?

– De här skorna kanske, säger hon och pekar på ett par larvliknande fötter med långa klor.

Fötterna gjordes till "Trollflöjten" men användes aldrig därför att de blev "för mycket". Vi får också veta att den taggiga topen kommer från Birgitta Egerbladhs "Dagar av sol och regn".

Lördagen med öppet hus började med "Vargar i Väggarna", en föreställning som följdes av en rundvandring i teaterhusets väggar och vargpyssel med popcorn. Därefter visades "Hemligheter" som är en berättelse om att börja på något nytt. Den följdes av en ny rundvandring samt ett hemligt laboratorium för publiken. Avslutningsvis visades "Kärleken är fri" för ungdomar och vuxna. Det är en föreställning om individens rättighet att välja identitet och grupptillhörighet i relation till kärlek, familj och samhälle.

De som ville prova några av Folkteaterns mest konstiga kostymer kunde passa på vid fler tillfällen under dagen. Dessutom bjöd Furat Jari på sagostund på arabiska.

Josephine tänker stanna hela dagen. Hon gillar sagor och ska vidare för att lyssna på sagostunden.

– Men det beror lite på vad det är för sorts sagor, Turbo och Spökhuset är bäst, säger hon. Hemma brukar mamma läsa böckerna om Turbo för mig.

Mer läsning

Annons