Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbereder för flytt

/
  • Musikbiblioteket finns i dag i konserthusets lokaler, men till våren ska flytten till stadsbiblioteket äntligen bli av.

I vår flyttar musikbiblioteket från konserthusets lokaler till stadsbiblioteket. Men mycket förberedelser återstår innan flytten, som diskuterats sen 2009 kan bli verklighet.

Annons

Frågan har dragits i långbänk. Först skulle man vänta tills stadsbiblioteket byggdes om. Sen blev ombyggnaden uppskjuten på obestämd framtid och musikbiblioteket såg ut att bli kvar i konserthuset. Men nu ser det alltså ut som att flytten blir av till våren.

– Det kommer ske i olika steg, men tidigast mars kommer musikbiblioteket flytta in, säger biblio- tekschefen Lisbeth Forslund.

Någon ombyggnad av stadsbiblioteket finns fortfarande inte i sikte och det betyder att ytterligare en verksamhet kommer att trängas på samma begränsade utrymme.

– Vi kommer inte kunna ha lika mycket böcker framme, utan att en del kommer magasineras, berättar bibliotekschefen som också säger att det inte blir den enda förändringen i vår.

– I samband med flytten ska vi göra omflyttningar för att ge barnavdelningen bättre utrymme.

Dessa omflyttningar ska ses över av en inredningsarkitekt som i höst ska hitta lösningar för att bättre utnyttja användandet av det befintliga utrymmet.

Trots att allt mer musiklyssnande sker på nätet finns inga planer på att minska musikbibliotekets utbud i och med flytten. Inte heller någon personal kommer sägas upp i samband med att verksamheten förläggs till stadsbiblioteket.

Mer läsning

Annons