Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågan om bollhall bollas vidare

/
  • Bygg- och Miljö gillar Stefan och Marja-Liisa Gebaras initiativ om att satsa på en bollhall. Foto: Stéfan Estassy

GÄVLE Det blev inget nej till Stefan och Marja-Liisa Gebaras önskemål om att bygga en bollhall på den gamla tennisbanan i Sätra.
Det blev ett kanske.

Annons
Paret Gebara, som driver restaurang, bowling, curling och minigolf vid Vinbärsvägen i Sätra har sökt tillfälligt bygglov för en bollhall på den vanskötta tennisbanan i närheten.
Hallen skulle de köpa in från försvaret. Varken vatten eller avlopp skulle installeras, enligt ansökan.
Många av de blivande grannarna har varit mycket kritiska till planerna och tjänstemännen på Bygg- och miljö tyckte att man skulle säga nej till bygglov.

Men politikerna i byggnads- och miljönämnden är betydligt mer positiva. När frågan diskuterades i beredningen lutade politikerna mot ett ja. När nämnden sammanträdde i veckan blev beslutet i stället återremiss och en ny utredning.
- Vi är positiva till initiativet och tyckte att det kunde vara bra att pröva i fem år. Men sedan kom eftertanken, säger Lena Lundgren, s, ordförande i nämnden.
- Vi kan ju inte uppmana folk att gå ut i buskarna. Det måste finnas en toalett i en idrottshall, och man bör kunna duscha. Förslaget är för spartansk, säger hon.

Nu ska Bygg- och Miljö diskutera med Stefan och Marja-Liisa Gebaras om vilka alternativ de kan tänka sig. Är de intresserade av att det görs en ny detaljplan där det blir möjligt att få permanent bygglov för en bollhall?
Dessutom vill Lena Lundgren att Tekniska nämnden diskuterar frågan.
- Om ett företag får ta över en bollplan för att tekniska inte har råd att sköta om den, ska det då gälla andra bollplaner också? Tekniska nämnden har ju sett över hur många lekplatser som behövs. Man kanske ska se över hur många bollplaner som behövs också, säger hon.

Mer läsning

Annons