Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammalt och nytt på Å-draget

/
  • I dag presenterades årets upplaga av Å-draget av bland andra Kultur och fritids informationschef Marie-Louise Andersen och Christer Forsberg från Joe Hill-gården.
– Å, vilket drag det blev, vitsade Marie-Louise Andersen när vinden fick fatt i skylten.

Flaskrace, världens bästa jonglörer och kajakpaddling vid Gävle strand. Det är några av nyheterna i årets upplaga av Å-draget, som drar igång första helgen i september.

Annons

Lyskvällen, då 5000 marschaller tänds längs Gavleån är ett givet inslag i Å-draget. Andra populära inslag som återkommer är cirkusgata, fyrverkerikonsert, stadsvandringar och fiske för barnen vid Millesstatyn, där barnen får metspön som de sedan kan ta med hem.
Förra årets nyheter; tai chi i Kvarnparken och gratis utomhusbio bjuds det även på i år. Årets utomhusbio blir "Solen i ögonen, en film om Lars Winnerbäck".
För åttonde året i rad anordnar Gävle kommun tillsammans med ett 30-tal olika aktörer Å-draget, ett smörgåsbord av aktiviteter och underhållning i anslutning till Gavleån som pågår under två helger i september.
– Det gemensamma i allt som händer är Gavleån, mycket är kopplat till kultur- och fritidsaktiviteter. Vitsen med Å-draget är att lyfta Gävle som havsstad, ån är lite av en pulsåder. De flesta aktiviteterna finns i Gävles vardag, men här styr vi in verksamheterna mot de här två helgerna, berättar Marie-Louise Andersen, informationschef på Kultur och fritid.
150 000 kronor är ungefär vad Å-draget kostar kommunen berättar hon.
– För det får vi fem dagar fyllda med aktiviteter tack vare samarbetet med alla aktörer, säger Marie-Louise Andersen.

Mer läsning

Annons