Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleborna bjuds in till samtal om framtidens bibliotek

/
  • Gävleborna uppmanas att berätta vad de önskar när det gäller framtidens bibliotek.

Vad vill du göra på stadsbiblioteket i Gävle? På måndag har alla chansen att tycka till om bibliotekets framtid när allmänheten bjuds in till rundabordssamtal.

Annons

Stadsbiblioteket är öppet 365 dagar om året och är en av Gävles mest besökta offentliga platser. Men biblioteket lider av trångboddhet. Om det ska byggas om eller huruvida det byggas ett helt nytt hus är ett ämne som har diskuterats länge. Frågan ligger fortfarande på politikernas bord. Externa konsulter har utrett vilka krav som bör ställas på det framtida biblioteket. Förslaget är att biblioteket görs om till ett kultur- och allaktivitetshus där många olika verksamheter samsas. Nu är det Gävlebornas tur att säga sitt.

– Vi vill ta reda på vad som är viktigt för allmänheten. Vi vill veta vad de tycker om biblioteket, vilka behov och önskemål de har om vad vi ska göra och hur vi kan samarbeta i framtiden, säger Kajsa Ravin, förvaltningschef för kultur och fritid.

Därför bjuds allmänheten på måndag kväll in till en idéutvecklingsverkstad i form av förutsättningslösa samtal. På plats kommer det bland annat att finnas personal från förvaltningen men även kontaktpolitiker från kultur- och fritidsnämnden.

Mer läsning

Annons