Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GD frågar...

/

...Bodil Ceballos, som tackat ja till att nomineras som kandidat till språkrörsposten och kan bli ett av de nya språkrören.
Nomineringsstopp är den 15 januari. De nya språkrören ska väljas vid kongressen den 20–22 maj.

Annons

Varför vill du bli språkrör?

– Det är många som har frågat om jag skulle vilja och jag tänker att det måste bero på något. Om partiet och valberedningen tycker att jag skulle passa då måste jag ju vara beredd att ställa upp för partiet.

Det verkar finnas en större vilja hos Miljöpartiet att leda sitt parti än hos Socialdemokraterna. Varför tror du det är så?

– Det har ju varit så hos dem att först säger man ”nej, nej, nej” några gånger och sen kanske man ställer upp ändå. Det är väl en annan kultur. Jag tycker inte att det är något konstigt med att man ställer upp om man blir ombedd.

Har du någon favorit som manligt språkrör?

– Gustav Fridolin tycker ju många om och jag också, men sen är det viktigt att det blir två personer som passar bra ihop. Jag har fullt förtroende för att valberedningen kommer att hitta de bästa kandidaterna.

Har du någon hjärtefråga du kommer att lyfta som språkrör, om du skulle bli det?

– Klimatfrågan förstås, den är nog viktigast för alla miljöpartister. Sen tycker jag också att det är viktigt att det inte bara är fokus på städerna utan även på de mindre orterna. Jag tycker att det är viktigt att vara ute så mycket som möjligt i landet.

Om du blir språkrör, kommer du att bo kvar i Axmar?

– Självklart. Jag lämnar inte Axmarbruk.

Mer läsning

Annons