Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle Ångkök faller friskolor i smaken

/
  • Gefle Ångköks VD Håkan Snellman tillsammans med grundaren Anders Eriksson. Gefle Ångkök serverar nu 2 000 portioner skolmat per dag.

När avtalet med Sodexo gick ut valde John Bauer-gymnasiet att gå över till Gefle Ångkök som skolmatsleverantör.

– Eleverna är jättenöjda, säger Lars-Göran Mattsson, tillförordnad biträdande rektor.

Annons

Gefle Ångkök utmanar Sodexo om skolmatsleveranserna. John Bauer-gymnasiet bytte leverantör i samband med terminsstarten.

Enlig Lars-Göran Mattsson kom önskemålet från eleverna, efter att flera utvärderingar visat att eleverna var nöjda med allt utom maten på skolan.

Några elever bildade en projektgrupp och efter utvärderingar av olika leverantörer genomfördes en upphandling som Gefle Ångkök vann. Samtidigt löpte avtalet med Sodexo ut och skolan valde att inte förlänga.

– Vi ser affärsmässigt på det. Vi vill göra våra kunder, alltså eleverna, nöjda, säger Lars-Göran Mattsson.

Vad avtalet kostar har han ingen uppfattning om eftersom upphandlingen sköts av skolans centralorganisation.

Johan Bauer är den fjärde fristående skolan som väljer en annan leverantör än Sodexo. Gefle Ångkök har funnits sedan 1998 och Internationella Engelska skolan var först med att köpa skolmaten av dem. För två år sedan anslöt Thoren Business School och från och med årsskiftet alltså även John Bauer. Därmed serveras 2 000 portioner skolmat per dag.

– Det kommer från eleverna. Jag är ödmjuk för det, men samtidigt stolt. Det är ett bevis på att vi har lyckats, säger Håkan Snellman, VD.

Mer läsning

Annons