Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamburgerkedjor till max

/
  • Här, vid Hemstarondellen och granne med Lindholms möbler, vill Jonas Snygg (lilla bilden) bygga en Burger King-restaurang. Går planerna i lås kommer alla stora hamburgerkedjor att vara etablerade på Söder. Max planerar dessutom för en stor utbyggnad. Foto: HENRIC LINDSTEN

GÄVLE Burger King vill öppna en restaurang i Gävle.
Därmed skärps konkurrensen om snabbmatskunderna på Söder.
Max väljer att satsa och bygger ut.

Annons
Vid Hemstarondellen intill Lindholms möbler.
Där vill Jonas Snygg bygga sin hamburgerrestaurang. År 2002 väckte Jonas Snygg uppmärksamhet genom att begära och få förtur i tomtkön i Gävle.
Som skäl angav han att hans skulle öppna en Burger Kingrestaurang, som skulle ge Gävle ett 30-tal nya arbetstillfällen.

Men först nu har han sökt bygglov.
Ansökan gäller en restaurang med drive in och cirka 90 sittplatser intill Lindholms möbler, med in- och utfart från Kryddstigen.
- Det är den platsen jag vill ha. Jag har hållit på och diskuterat den med kommunen i sju månader nu, säger Jonas Snygg, som idag driver en Burger King i Stockholm.
- Jag har ett annat läge på gång i Stockholm, om jag får nej i Gävle, men det är plan två. Jag vill helst bygga i Gävle, eftersom det är där jag bor. Jag är trött på att pendla, säger han.

Om planerna går i lås kommer Burger King-restaurangen att öppna i början av nästa år. Då kommer konkurrensen om kunderna att bli hård utmed Södra Kungsvägen. Max och McDonald´s finns redan i närheten.
- Det är jag inte rädd för. Det är snarare så att vi kommer att dra kunder åt varandra, säger Jonas Snygg.
Håkan Engström, delägare i Max, tror dock att kunderna räcker och ser positivt på ökad konkurrens.
- När McDonald´s kom ökade vår omsättning med tio procent, säger han.
Själva planerar de att bygga ut Maxrestaurangen, från 30 till 100 platser, så att de blir tre gånger så stora på Söder. En bygglovsansökan kommer att att lämnas in under sensommaren.
Går allt som de har tänkt ska den utbyggda restaurangen vara klar att öppna före jul.

Attila Oral, som driver Maggies gatukök, tror att de får det tuffare med ännu en hamburgerrestaurang på Söder. Tappar de omsättning kan det leda till att de måste säga upp personal.
- Men vi får bemöta konkurrensen säger han.
Frasses, som öppnade tidigare i år på Södra Kungsgatan, är det senaste snabbmatstillskottet på Söder. Jörgen Elmqvist, franschisetagare i Gävle, välkomnar konkurrenten till stan.
Han tror att kunderna räcker till alla, även om konkurrensen skärps.

Anna Bagge
Ingegerd Sörgard

Mer läsning

Annons