Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här får matgästerna havsutsikt på köpet

GÄVLE I maj räknar Furuvik med byggstart för den nya restaurangen.
Arkitekturen bjuder både gammalt och nytt, timrade väggar med torvtak och panoramafönster ut mot havet.

Annons
- Vi väljer att gå i gammal god furuviksanda och ta upp hälsingegårdar och gästrikegårdar, säger Tom Widorson, vd för Furuviksparken.
I onsdags fick de positivt förhandsbesked på bygglovet för en restaurang, konferensanläggning och övernattningsstugor vid Sandvik i parkens östra hörn.

Restaurangen ska liksom den planerade konferensanläggningen bli timrade med torvtak. Restaurangen får sedan panoramafönster ut mot vattnet.
- Tanken är den att var du än befinner dig i restaurangen ska du ha havsutsikt, säger Tom Widorson.
Fiskebostaden Vitgrundsstugan ska stå modell för övernattningsstugorna och ett fiskeläge med rökeri planeras intill restaurangen.
Redan nästa vecka räknar han med att skicka in bygglovsansökan och kunna ha klart med byggfirma för restaurangen lagom till bygglovet.
För att bli färdiga till julborden i november behöver de komma i gång i maj.
Hela kalaset kommer att kosta 30 miljoner kronor och parken tänker sig projektet i etapper.

Ersättningen för den nedbrunna gästgivargården täcker det mesta av restaurangbygget, men minst 13 miljoner kronor räknar Tom Widorson med att de behöver från externa finansiärer för hela anläggningen.
I första hand hoppas de på bidrag från fonder, stiftelser och EU, i andra hand på delägare, nyemission eller att de hyr av en fastighetsägare.

Tom Widorson hoppas att de ska kunna ordna finansieringen så att stugorna är inflyttningsklara till nästa säsong och konferensanläggningen kan öppna under 2006-07. Senast 2009 ska allt vara färdigt.

Anna Bagge
026-15 96 47
anna.bagge@gd.se

Mer läsning

Annons