Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hells Angels-medlem kom till Gävle under söndagen

GÄVLEI söndags tog en Hells Angels-funktionär in på hotell i centrala Gävle. Mannen checkade ut nästa dag.
Polisen är "försiktigt optimistisk" till möjligheten att gripa den skyldige till bombdådet i måndags natt.

Annons


En stor mängd olika uppgifter samlas nu hos utredarna av sprängningen mot Restaurang Söderbacken under natten till måndagen. Varje uppgift måste granskas innan den kan avfärdas.
Ett förhållande som var intressant med hänsyn till tidpunkten var besöket av en Hells Angels-funktionär. Mannen anlände till Gävle i söndags och tog in på ett centralt beläget hotell.
Han tillbringade bara ett knappt dygn i Gävle. Under måndagen checkade Hells Angels-medlemmen ut.
Det var inte första gången samme person reste hit. Ingen med inblick i mannens bakgrund ville avslöja avsikten med besöket eller om polisen har detaljerade kunskaper om hans rörelser i Gävle.
Ett spår som GD kunde berätta om i går tilldrar sig fortsatt stor intresse i utredningen. Den tidigare ägaren till restaurangen, nuvarande Söderbacken gick i konkurs i oktober i fjol. Skulderna uppgick till 967 000 kronor.

Dessutom misstänks den gamle ägaren för skattebrott på grund av avdrag för falska kostnader. Mannen har i två polisförhör nekat till brott.
Enligt ett av många rykten avsåg den förre ägaren att köpa tillbaka restaurangen från konkursboet via en bulvan. Men budgivningen vanns av Peter Westby som sedan öppnade Restaurang Söderbacken.
Bedömare av krogbranschen i Gävle har dessutom fått informationer om ytterligare budgivare som blev upprörda när den attraktiva lokalen gick till någon annan.
Försäljningen av konkursboet sköttes av en advokat i Stockholm som inte gått att nå för en kommentar.
Restauranger och nattklubbar i Gävle har råkat ut för flera brandattentat eller sprängningar under en följd av år. Samtliga attacker är ouppklarade.
Risken är uppenbar att gärningsmannen som slog till mot Restaurang Söderbacken går fri.
-Men vi är försiktigt optimistiska. Det har kommit in ganska många tips som ska bearbetas. Några uppgifter är intressanta men inte av det slaget att vi smalnar av utredningen, säger Maria Palmeaus, chef för kriminalavdelningen.
Mats Hedström

FOTNOT: Gävlepolisens tipstelefon: 026-65 51 58.

Mer läsning

Annons