Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmens papper skeppas från Gävle

GÄVLE Holmen valde Gävle Containerterminal i stället för Göteborgs hamn för utskeppning av sitt papper. Produkterna kommer att forslas på järnväg till Gävle, för vidare transport ut i världen.

Annons
Holmens Bruk ligger i Norrköping och har hittills använt Göteborg som utskeppningshamn. Men rederiet Mediterranean Shipping Company, MSC, har konstaterat att Gävle och containerterminalen kan erbjuda den mest kostnadseffektiva lösningen. Och Gävle har samma möjligheter som Göteborg att skeppa produkter till alla jordens hörn.
- Det är en drastisk utökning av vårt upptagningsområde, säger Håkan Bergström, marknadschef på Gävle Containerterminal.

Terminalen i Gävle hanterar cirka 115 000 containrar per år, men har en kapacitet på 200 000. Hur stora volymer som Holmen kommer att leverera vill ingen av de inblandade uppge.
När verksamheten startade i augusti förra året hade Gävle Containerterminal ett enda rederi som fast kund. Idag har fyra rederier regelbunden trafik med egna fartyg, men genom olika former av samarbete är 18 av världens största containerrederier kunder hos Gävle Containerterminal.

Mer läsning

Annons