Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte kårmedlem – inga rabatter

Studenterna i Gävle måste gå med i kåren om de vill ha det värdefulla mecenat-kortet med omfattande rabatter. Det är tvärtemot vad som gäller på nästan samtliga övriga lärosäten.
– Vi har inte ekonomin till att ha anställda som jobbar med studentkort för studenter som inte betalar kåravgift, säger Sandra Eklund viceordföranden i Gefle Studentkår.

Annons

Innan avskaffandet av obligatoriet den 1 juli fick studenten via kårmedlemskapet ett mecenatkort med rabatter på bland annat tågresor, datorer och biobesök.

På de flesta lärosäten kommer studenter även i fortsättningen att få kortet, trots avsaknad av medlemskap i kåren. Detta efter att företaget Mecenat förhandlat med landets studentkårer, universitet och högskolor. Men i Gävle krävs det fortfarande medlemskap.

– Vi ska verkligen försöka lösa problemet innan terminsstart. Jag kommer kontakta kåren och försöka hitta en lösning, säger Mats Fredrikson från Mecenat.

Kanske blir det så att studenterna får ta kontakt direkt med Mecenat.

– Vi vill att alla ska kunna få ta del av rabatterna, säger Mats Fredrikson.

Att gå i genom nyregistrerade studenter och skicka ut rabattkort kräver stora arbetsinsatser. I vissa fall har kårer fått bidrag från lärosäten för att täcka kostnaderna, men det har Gefle studentkår inte fått.

– Nej, vi har samma anslag som tidigare. Vi vill inte att kostnaderna ska gå ut över vår övriga verksamhet, säger Sandra Eklund.

Vill man gå med i kåren i Gävle kostar det 200 kronor per termin om man är heltidsstuderande.

Mer läsning

Annons