Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är fortfarande rädd för honom"

/
  • 51-åringen hävdar via sin advokat Johan Mellgren att han inte tände eld på sin exhustru.

Under förmiddagen i dag vittnade den 31-åriga kvinnan som fick svåra brännskador på Öster. Trots den korniga bilden på videolänk såg man den brända huden i ansiktet. Resten av kroppen var bandagerad.

Annons

Åtalet mot den 51-åriga man som misstänks ha satt eld på sin ex-hustru den 3 oktober kommer knappast att elda till fällande dom med hjälp av någon teknisk bevisning.
I stället blir 31-åringens eget vittnesmål avgörande.
Därför försökte åklagare Birgitta Fernlund flera gånger få henne att precisera sig om hur hon blev slagen, hur ofta det var och vad som låg bakom.
31-åringen svarade länge bara enstavigt och hon ville inte säga om hon visste vad som kunde ha fått 51-åringen att tända eld på henne.

De längre svaren kom först när förhöret övertogs av målsägandebiträdet, Elisabeth Massi Fritz.
– Jag är fortfarande rädd för honom. Hur skulle jag kunna vara något annat? Han gjorde så här mot mig, säger 31-åringen och tittar på sina bandagerade armar.
– Jag ville skiljas även på det muslimska sättet. Det måste vi åka tillsammans till Kurdistan för att göra. Och så ville jag att han skulle flytta ut ur lägenheten.
Efter bara några timmar avbröts förhöret. Anledningen var att skona den 31-åriga kvinnans hälsa. Rättegången mot 51-åringen fortsätter på måndag morgon.

Mer läsning

Annons