Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan ta en månad tills brandorsaken är fastställd

/

Det är oklart vad som orsakade den kraftiga brandutvecklingen på Öster på onsdagen. Och resultaten av den tekniska undersökningen lär dröja.

Annons

Strax före halv fem på onsdagsmorgonen fick SOS larmet om branden på Norra Fiskargatan. Mannen som befann sig i lägenheten fann ingen annan utväg än att hoppa från balkongen på tredje våningen. Han fick allvarliga skador och har hållits nedsövd på sjukhuset. Förundersökningsledaren Max Forsström hade förhoppningar om att de skulle kunna prata med mannen på torsdagskvällen.

– Vi behöver få en tydlig bild av vad som hände. Det kraftiga förloppet gör att vi inte kan utesluta att branden var anlagd. Just nu finns det inget som gör att vi misstänker brott, men det kan inte uteslutas helt, säger Max Forsström.

Han uppger att brottsrubriceringen allmänfarlig vårdslöshet står fast, men att den kan ändras beroende på vilka uppgifter som kommer fram efter förhör och teknisk undersökning.

Räddningstjänstens inre befäl Anders Bergström sa på onsdagen till Gefle Dagblad att trots att brandmännen på plats var erfarna hade de "aldrig varit med om en liknande brand".

Polisens brandtekniker undersökte lägenheten på onsdagen och en större undersökning gjordes även under torsdagen. Dock säger polisens presstalesman Mikael Hedström att det kan ta tid innan man vet vad som orsakade branden.

– Vi har tagit prover av olika slag för att se om det fanns någon brännbar vätska eller material. Nu ska det skickas på analys men det kan ta uppemot en månad innan vi får svaren, säger han.

LÄS MER:

Man hoppade från tredje våningen vid brand

Grannen: "Det var overkligt"

Han larmade SOS: "De kom jättesnabbt"

Mer läsning

Annons