Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarkare tuppade av på apotek

Mannen som polisen betecknar som missbrukare fick 100 narkotikaklassade tabletter utskrivna av en läkare. I väntan på att hämta ut dem kollapsade han på ett apotek.

Annons

Det var en fredag i början på maj som mannen kom in på ett apotek på Södertull i Gävle. I väntan på sin tur säckade han ihop i en soffa.

Personalen ringde efter en ambulans som körde mannen till sjukhuset. På sig hade han en burk med piller som inte stämde överens med burkens etikett, enligt apotekspersonalen.

Utanför apoteket stod hans bil slarvigt parkerad. Mannen saknar körkort och har flera gånger gripits av polis misstänkt för drograttfylla.

Först på sjukhuset blev han kontaktbar. Då visade det sig att hans ärende på apoteket var att hämta ut 100 narkotikaklassade tabletter som han fått utskrivna på recept av en läkare.

Polisen ifrågasätter nu läkarens agerande. Den stora mängden tabletter ökar risken att mannen ska överdosera eller sälja en del av tabletterna till andra missbrukare, skriver polisen i en anmälan till Socialstyrelsen.

På sjukhuset uppgav mannen själv att han hade ätit samma typ av narkotikaklassade tabletter tidigare under dagen.

Mer läsning

Annons