Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Listan på dåliga vägar kan göras längre

/
  • Niclas Otter i Oslättfors är mer än missnöjd med Oslättforsvägen. – Man blir åksjuk varje gång man åker här. På ett ställe är det två riktiga vägbulor som man åker ner i, säger han.
  • Längs Oslättforsvägen just under E 4-an är det extra besvärligt. – Där är det två stora gupp så man måste köra ut i andra filen för att inte slå i med bilen, säger Niclas Otter.
  • På Norra Kungsvägen mellan Joakims Backe och rondellen vid GDG-kiosken är avloppsbrunnarna numer nersänkta men ligger så pass nära trottoarkanten att de flesta bilister susar förbi en bit ifrån.

Redan innan första oktober ska de mest slitna och gropiga vägarna i Gävle kommun ha åtgärdats. Men fler borde stå på listan tycker läsarna. Niclas Otter i Oslättfors är en av dem.

Annons

Varje vardag kör Niclas Otter Oslättforsvägen mot Strömsbro till jobbet i Sandviken.

– Det måste vara den sämst underhållna vägen i Gävle kommun. Man blir åksjuk varje dag man åker där och det låter som fjädringen på bilen ska gå sönder, säger han.

Vi kör efter Niclas Otter på vägen för att själva känna efter. Och visst är det småskumpigt. Vägbanan är lagad lite här och där och rätt som det är kommer ett mindre gupp. För Niclas Orre som kör här så ofta är vägen orsak till ständig irritation.

– Det är inga potthål men en väldig berg- och dalbana. Ungarna hoppar upp och ner i sina barnstolar här på morgonen när jag kör dem till Åbyggeby skola. Och prova att luta huvudet bakåt här om du kör i 70, säger han.

Vägen har varit dålig i många år säger han. Dessutom går det många tunga timmerbilar här.

– Och de kör sönder vägen ännu mer. Förra veckan la de grus på vissa ställen men de har ju inte gjort något underjobb och nära järnvägsövergången är det väldigt mycket lappat.

Värst är det över Testeboån och resten av vägen mot Åbyggebo.

– Den här vägen har de inte gjort något ordentligt åt på 30 år och det förvånar mig inte. Vi får inget här ute och det är bara 52 hushåll i byn men vi är många som arbetspendlar till Gävle och Sandviken. Och det kör mycket folk här på somrarna som åker till Smörnäs.

Mer läsning

Annons