Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lördag - då är det frukost i kyrkan

/
  • Birgitta Widman och Johanna Liljeblad hade trevligt på Betlehemskyrkans kvinnofrukost. -  Det är toppen att komma hit, dels för gemenskapen och den goda frukosten och för att lyssna på bra talare, säger Johanna Liljeblad. Foto: Annakarin Björnström
  • Sonja Berg och Annie Magnor och deras väninnor inspekterar utbudet.
  • Ann-Christine Hedin var på kvinnofrukosten tillsammans med Margit Hansson och Birgitta Sidenström.

GÄVLE Gemenskap, färska frallor och spännande föredrag. Det är succéreceptet bakom Betlehemskyrkans kvinnofrukostar. I går var det dags igen och drygt 100 kvinnor fanns på plats.

Annons

Intresset för kvinnofrukostarna har blivit allt större sedan de startade i liten skala för fyra år sedan. När författaren Ylva Eggehorn var inbjuden att tala på kvinnofrukosten i februari i år kom det mer än 170 kvinnor.
- Ryktet om det här har spridits från mun till mun. Vi har inte haft några stora annonser eller någon marknadsföring, berättar Elisabeth Westring, en av eldsjälarna bakom kvinnofrukostarna.

Konceptet är enkelt. För en femtiolapp får man en god frukost, gemenskap och möjligheten att lyssna till ett spännande föredrag. De flesta som kommer till kvinnofrukostarna brukar inte besöka Betlehemskyrkans gudstjänster.
- Jag skulle gissa på att ungefär 80 procent av de som kommer hit inte brukar komma till kyrkan i vanliga fall. Det här är ett sätt att få folk att hitta hit och visa att det inte är farligt att komma till kyrkan, säger Elisabeth Westring och skrattar.
De som kom till gårdagens kvinnofrukost fick lyssna till Ulla-Brita Palm som berättade om sitt arbete bland kvinnor och barn som lever på en soptipp i Ecuadors huvudstad Quito.
- Jag har hört om hennes arbete tidigare och såg dokumentären om henne på TV så jag ville komma hit och lyssna, berättar Johanna Liljeblad-Lycksell.

Hon är bland de yngsta på kvinnofrukosten. En ganska stor del av de som kommit är pensionärer, kanske är det den grupp som är lättast att locka till frukost klockan nio en lördagsmorgon.
- Vi pensionärer brukar vakna tidigt, säger Margit Hansson, pensionerad lärare som har kommit till frukosten tillsammans med några väninnor.

Samuel Åsgård
026-159637
samuel.asgard@gd.se

Mer läsning

Annons