Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnande besked till anhöriga

/

GÄVLE Louise Engwall från Gävle jobbar på SAS Radisson Hotel vid Edgwere Road Station, där en av explosionerna inträffade i går morse.
- Allting är stängt och inställt här, säger hon.

Annons
Louise Engwall ringde hem till sin pappa i Gävle för att lämna lugnande besked.
Hon var på jobbet, hel och välbehållen. Likaså var de som står henne nära i London.
- Jag bor centralt och behöver inte åka tunnelbana så ofta. Det är man tacksam för nu, säger hon till GD.
Louise Engwall arbetar på SAS Radisson vid Portman Square sedan i januari.

- Eftersom ingen kan resa härifrån är hotellet överbokat. I hotellet mitt emot tar de emot skadade människor och vi får skärrade telefonsamtal från dem som inte får tag på sina anhöriga, säger hon.
20-åriga Kristin Berglund, som bodde i Sandviken innan hon flyttade till London för att vara au pair, hade tänkt åka in till den centrala staden i går morse.
- Men eftersom jag skulle jobba lät jag bli. Det är jag tacksam för nu, säger hon på telefon från bostaden nära Wimbledon i sydvästra London.
Hon berättar att tunnelbanenätet ligger helt nere, liksom alla busslinjer i zon 1.
- Jag ska resa till Skottland med buss i kväll, men vet inte om den kommer att gå. De telefonnummer som finns går inte att komma fram på, säger hon.

Också Birgitta Strömbom i Sandviken har sin 21-åriga dotter Charlotta i London, som volontär på Svenska kyrkans gästhem sedan ett år tillbaka.
- Hon ringde till mig i morse och berättade vad som hade hänt och att hon mådde bra. Men hon var orolig för sina vänner som hade åkt in till stan med buss på morgonen. Vilken buss de tagit visste hon inte.
Ann Hagman
026-15 96 37
ann.hagman@gd.se

Mer läsning

Annons