Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad insamling kan återkomma

Lördagens insamling för Ung Cancer som 30 frisörer i Gävle ordnade, drog in storkovan. Nu kan det bli en årligen återkommande välgörenhet.
– Det gick superbra, otroligt kul, säger Noomi Westman, ägare till Salong noomi

Annons

Under lördagen mellan 9-17 var det full fart i Noomi Westmans salong. 30 frisörer från fem salonger gjorde gemensam sak och klippte hår mot cancer. Den preliminära summan som samlades in var under söndagen var 61 542 kronor.

– Vi hade även en sidoinsamling som vi inte har räknat än, säger Noomi Westlund.

Idéen till lördagens evenemang kom när flera frisörer var inbjudna till en salong i Stockholm för att vara med på en liknande insamling. Men Gävle-klipparna tog i stället saken i egna händer.

– Det går till en bra sak, man vill ju hjälpa, samtidigt är det roligt att träffas och att vi gör det här tillsammans, sade Lotta Åhlén, ägare till Agaton, tidigare till Gefle Dagblad.

Det blev en fartfylld lördag och de 30 frisörerna hade fullt upp hela dagen, men det var inte bara hårvård som utfördes i salongen.

– Vi hade även ett par tjejer som gjorde make up och ögonbryn och en tjej gjorde ansiktsmålningar på barn, säger Noomi Westlund.

För att spetsa till det hela ytterligare hölls även ett lotteri. Bland vinsterna fanns presentkort till hotellnätter, tre rättersmiddagar på olika restauranger och massage.

– Det bara ramlade in gåvor från folk som ville vara med och bidra.

Efter den lyckade lördagen funderar nu frisörerna på att göra insamlingen till ett årligen återkommande event.

– Vi träffades efteråt och alla sa att det här måste vi göra nästa år. Så det ser ut som att det här kan bli en årlig grej.

Även Berggrenska Bistro & Bar samlade in pengar i kampen mot cancer, under helgen. All dricks som lämnades av gäster under fredagen och lördagen, 1820 kronor, gick till Barncancerfonden. Men krögarna stannade inte där utan matchade drickssumman med ett bidrag på samma belopp. Totalt samlades 3640 kronor in i kampen mot cancer på Berggrenska Bistro & Bar.

– Vi fick en mycket positiv respons från gästerna och alla pengar hjälper ju till, säger delägaren David Lindgren.

Mer läsning

Annons