Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många byter till vinterhjul på varvet

/

Annons

Sur-Saabens topplock inlämnad på reparation, nya cylindrar beställda, dyra som båttillbehör, tur att det är bara två och att det inte sitter en V8 under huven. Rostfria Ove myser och puttrar som Lorangamaskinen och som Saaben kommer att låta när alla bitarna kommer på plats igen. Jo då, allt kommer att komma på plats, för rostfria Ove är envis som få, ger man honom två isbitar så kan han gnugga dom mot varandra tills han får eld. Sur-Saaben från 1955 kommer att få nya fina sjöhästar under huven. (Skrev visst att den var från 1951 i förra Rapporten, det var fel, sorry). Chatte och sir William har fixat en vattenpump på en annan bil, Pephe mekar med Ferrarin, Ångpannan myser i det granna höstvädret och får inget gjort men hunden Ronja trivs utomhus på promenaderna. Målar-Leffe har fixat en lackskada på min vardagsbil. Grund-Kalle har kollat om mobbing på tv och kommit på en ny slogan, rör inte min kompass. Tandläkar-Matte borrar i båthallen två dagar i veckan och i tänder dom andra tre dagarna. Många är nere på varvet och byter till vinterhjul, själv jag kör Z3:an i väntan på att lacken ska torka, den bilen är inte att leka med på hala vägar. Livet på varvet rullar på som ni hör. Det är hårt liv sjömanslivet.

Så ock för Tommy i Norge som hälsar följande: Nu kommer nog vintern snart. De sista dagarna i Rosendal var det frost på bryggan. Det är dock ganska varmt i båten, 20 grader. Värmer med Ebersprächer dieselvärmare och även en elektrisk kupévärmare. Vid motorgång kör jag kylvatten-fläkten med mycket god effekt. Blir så varmt att jag ibland måste stänga av den.

Tog mig en fjälltur en av de sista dagarna i Rosendal. Turen gick bra, men jag valde en alltför lång nerfart då jag ville se fjällets baksida. Blev naturligtvis mörkt när det var som brantast. Som tur är hade jag packat ner pannlampan. Kom "hem" ganska sent på natten med stela styva ben. Dagen efter fick jag inta Paracetamol för att kunna vara i rörelse. Måste försöka inse att inte är en yngling längre. Just nu ligger jag på Asköya i Strusshamn. Ganska nära Bergen. Gick hit via Lysöya där jag låg vid boj i Lysevågen. Varmare här ute vid kusten ån inne i Hardangerfjorden. Måste vara Folgerfonna glaciären som kyler ner omgivningen.

Bottenmålning av båten är nästan klar, jag drog på ny Romsonfärg och blev yr i mössan, fick åka hem och ta en Loranga transparent så det snurrade åt andra hållet. Men den var bra, Romsonfärgen, som jag strök på i våras, jag hade inte många havstulpaner under båten efter säsongen.

Gräsmattan var klippt, krattad och fin. Så kom kulingen från syd och blåste ner löven som satt kvar från träden och alla landade på den gräsmattan. Bara fram med krattan och på't igen, nu är det snart inga löv kvar på grenarna. Skulle det komma ner mer löv så går dom till maskarna och gräsrötterna.

Panta Rei

Mer läsning

Annons