Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manpower raggar seniorer

Bemanningsförtaget Manpower söker pensionärer som kan rycka in för längre eller kortare uppdrag.

Annons

– Studenter och pensionärer är egentligen de som kan vara mest flexibla. För oss är det helt enkelt en bra affär, säger Mats Reidler, platschef på Manpower i Gävle.

På Arbetsförmedlingens platsbank kan seniorer anmäla sitt intresse för tjänsterna. Manpower söker främst personer som kan jobba inom ekonomi, kontor och administration.

– Jag förutsätter att det är ett ganska stort intresse. Det finns så otroligt många pensionärer som är pigga och friska och har en stor kompetens, säger Mats Reidler.

Det finns flera andra bemanningsföretag som satsar på att hyra ut pensionärer för olika uppdrag. GD har tidigare berättat om Folke Rahm från Bollnäs som startade firman Hyr en pensionär. I november förra året hade han ett 60-tal arbetssugna pensionärer på sin lista. Liknande företag finns på flera håll runt om i landet.

Manpower räknar inte med att dra igång pensionärsverksamhet i större skala. I först hand söker man nu ett antal kvalificerade tjänstemän som är beredda att hoppa in. Pensionärerna är lika flexibla som studenterna, kanske ännu mer, och de har dessutom det som de unga saknar, gedigen erfarenhet.

– Vi tror inte att det här blir en jättestor affär, men det är et bra komplement.

Mer läsning

Annons