Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minns inte knuffen han fick

/

Någon ska ha knuffat 21-åringen i Gavleån.

Polisens problem: 21-åringen kommer inte ihåg ett skvatt av det misstänkta dråpförsöket.

Annons

Larmet kom in vid tretiden under natten mot fredag. En 21-årig man berättade att han knuffats ned i Gavleån. Angreppet skulle ha skett i Boulongerskogen, bakom Strömvallen.

Det var de knapphändiga uppgifter som 21-åringen kunde lämna innan han svårt nedkyld fördes i ambulans till Gävle sjukhus.

Uppgifterna fick polisen att rubricera händelsen som försök till dråp, men de var för magra för att dra igång utredningen. Polisen hoppades därför att 21-åringen skulle kunna ge en mer detaljerad berättelse om händelseförloppet efter att han vårdats och fått kvickna till.

Vid 13-tiden i går, efter att 21-åringen lämnat sjukhuset, besöktes han i sitt hem av utredaren Per Odén.

– Det är inte så mycket han kan minnas, säger Per Odén.

Vad är det som han minns?

– Han har ju varit på krogen, på Heartbreak, och gått Drottninggatan till badbryggorna i Boulognern. Men han minns inte hur han hamnade i vattnet.

Mannen uppgav först namnen på två kvinnor som han ska ha träffat under kvällen. Men dessa verkar inte ha följt med honom från Heartbreak och är därför inte särskilt intressanta att höra som vittnen.

Han har även lämnat namnet på en man som ska ha varit med honom, men inte heller mannen verkar ha slagit följe med 21-åringen när denne lämnade krogen.

Polisen är därför angelägen om att komma i kontakt med eventuella vittnen som gjort iakttagelser vid tiden och platsen för brottet.

Mer läsning

Annons