Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu åker Rapatac tillbaka till Senegal

/
  • Milton Ndiaye och Ebba Elvelid.
  • Från vänster: Anna Jakobsson, Anton Falk, Sofie Ljungström, Ebba Elvelid, Peter Ågren, Milton Ndiaye, Martin Wiberg, Abigail Tilahun, Iana Khroni.

På fredag lyfter planet för den ideella organisationen Rapatac till byn Mbodiene i Senegal. Man åker dit för andra gången för att slutföra bygget av en marknad som man finansierat genom event, sponsorer och donationer.

Annons

– Man kan inte hjälpa alla, men man kan hjälpa några. Och vi blir fler och fler som hjälper, säger Milton Ndiaye.

Han är en av ungdomarna i Rapatac Youth som samlar in pengar för hjälpande projekt i bland annat Sydafrika och Senegal. Tidigare har det inte finns någon marknad för kvinnorna i byn, och närmsta marknad låg fem kilometer bort. Men nu är marknaden "Marche Gävle" snart färdig.

– Det gör byn och området mer attraktivt om det finns en fungerande marknad, säger Milton.

Förutom Rapatacs medlemmar kommer även att Anna Jakobsson och Anton Falk med på resan, som skriver sitt examensarbete om möjligheterna till ett vindkraftsverk i området.

– Det är bara ett examensarbete, men vi hoppas att det byggs, säger Anna Jakobsson.

De har tillsammans jobbat med sitt examensarbete sedan september och kom i kontakt med Rapatac via en lärare. Syftet med arbetet är för deras del i huvudsak akademiskt, och det hänger på finansiella medel om deras arbete i slutändan leder till ett vindkraftverk.

Mer läsning

Annons