Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är skjulmusten klar

/

Landstinget Gävleborg är som bekant omorganiserat till Region Gävleborg. Nu ska vi skärpa vår självbild tycker Region Gävleborg. Vi är ju redan bäst! Bäst på att vara sämst. Men nu ska gamla landstinget satsa på ett nytt projekt, Mitt Gävleborg. En reklambyrå har fått uppdraget att lyfta vår självbild – en reklambyrå från Dalarna! Välkommen ombord, säger jag.

Annons

Apropå Dalarna, aktivitetsarmbandsuret årets julklapp men med Moraklockan är det kult-ur.

Skidåkarna vill också flytta till Gavlehov, namnet på nya skidstadion blir Villervallan eller Gavlevallan.

Skidåkarna på konstskidspåren i Högbo jublar, ingen nysnö i sikte.

Det kan bli dryga böter efter invigningen av Pephes Bodega som hans skjulgarage kallas. Det finns film på att det förekom dans i lokalen, utan tillstånd. Hur ska du klara dig ur det, undrar vi?

– Äh, jag får väl dra en vals för polisen, svarar Pephe lugnt.

Apropå film, blir det biogas av en riktig skitfilm?

Brandkåren vill flytta från Bobergs fina hus. Då kan de väl bygga nytt på tomten utanför biblioteket så kan de bevaka Bocken samtidigt.

Skjulstjärnorna brinner på varvet. Erling Persson startade massproduktion av julstjärnor i papper som såldes för 2:50 kronor styck mitt under brinnande krig 1941. Julstjärnan blev en succé. Några år senare startade han en klädbutik i Västerås, 1968 hade det vuxit till en butikskedja, Hennes & Mauritz.

En båtåkande före detta polis, Tomas Eklöf kom förbi båtskjulet med en liten manick. Vad är det här? Det borde väl gubbarna härnere klara av att lista ut. Enkelt trodde jag. Men jag har inte fått något klockrent svar.

Klurige Ångpannan trodde det kunde vara en säkerhetsgrej till en torped, ställer man in rätt kod så får torpeden bränsle till sin motor och blir skjutklar, men han tyckte att den såg lite enkel ut för att vara till för militära ändamål. Alla gissade på att den hade med bränslet till någon slags motor att göra, men som bara några få kunde köra.

Grund-Kalle var inne på att det var något till transparent Loranga-maskinen. Sanna på kulturredaktionen trodde det var en kanbultsutkastare, Smörjnippeln som längtar efter snö att skotta bort trodde att det ett kombinationslås till en whiskytunna från Mackmyra.

Nu får läsarna vara med. Mejla mig ni som tror er veta vad det är. Kolla bilden.

I går gick nog de flesta båtarna i Volvo Ocean Race i mål i Abu Dhabi. Skulle tro att svenska SCA-tjejerna kommer i mål i dag som näst sista båt. På ett rev utanför Mauritius kust står danska Vestas hårt på grund. Den lär bli sist. Vestas är ett världsledande företag i vindenergi är just nu blåsta på segern. Det blir nog till att bygga en ny båt om man ska vara med på fortsättningen av racet.

Hårt liv sjömanslivet.

Gick vakt på varvet i här om natten. Någon minusgrad var det. Det gällde att hålla sig vaken när isen lade sig. Skjulstakarna lyste upp natten men hamnkapten Lollo har inte smyckat någon av julkranarna i år. Han har väl inte tid, han övar in skjullåtar med sitt band. Blåsigt var det, det väntades snö. Två grabbar kom ner klockan 01.00 för att täcka sina båtar med presenningar. Så sköter man sin båt.

Skjulmusten är klar meddelar Grund-Kalle.

Panta rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons