Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Gävleborna sätta betyg på kommunen

GÄVLE I höst får tusen Gävlebor ett brev från kommunalrådet Carina Blank i brevlådan. Med brevet följer en enkät där Gävleborna ska svara på vad de tycker om kommunen.

Annons
Enkäten är gjord av Statistiska centralbyrån och kommer att skickas ut till ett stort antal svenska kommuner samtidigt. Frågorna i enkäten handlar om en rad olika områden, bland annat om kvaliteten på skolan, äldreomsorgen, kommunikationerna, miljöarbetet och kommuninvånarnas möjligheter till inflytande.
-Det här är en bra möjlighet att göra jämförelser med andra kommuner och ett sätt att utvärdera de kommunala målsättningarna, säger Göran Berfenstam, planeringschef på Gävle kommun.
Kommunalrådet Carina Blank, s, tror att enkäten blir ett sätt att fånga upp synpunkter från medborgare som inte kommer till tals när kommunledningen arrangerar offentliga möten och liknande aktiviteter.
- Jag blir nöjd om det är många som svarar, det är det viktigaste, säger Carina Blank.
Enkäten skickas ut till tusen Gävlebor under september och svaren ska vara insamlade i början av november. Kommunledningen har beslutat att Gävle från och med nu ska göra en likadan undersökning varje år.
Senast Gävleborna fick tycka till i en undersökning om kommunen var hösten 2005.

Mer läsning

Annons