Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska polisens lager rensas

/
  • Chatrine Södergren från polisens beslagsenhet visar en moped som hittades i Forsbacka 2008. Tusentals prylar trängs i polisens lagerlokal.
  • Ett föremål som hittade hem.– Ägaren hade sett barnvagnen på bild i tidningen och känt igen den”, säger Robert Hammargren på polisens beslagsenhet i Gävle.

Gävlepolisen säljer nu det lager av stöldgods som man under en tid sökt ägare till. Det handlar om tusentals prylar som beslagtagits i Gävle och Ockelbo under 2008 och 2009.

Annons

Som GD nyligen berättat så hade den som gjorde anspråk på något av stöldgodset fram till i lördags på sig att höra av sig till polisen. Men trots en hel del inkomna förfrågningar under den sista veckan kunde polisen bara knyta en sak till sin rätta ägare – en barnvagn.

– Ägaren hade sett den på bild i tidningen och känt igen den, säger Robert Hammargren på polisens beslagsenhet i Gävle.

Det hör dock till mönstret att det i slutskedet av processen är som svårast att hitta de ursprungliga ägarna.

– När det gått så här långt brukar det vara svårt. Men mycket har ju kommit till rätta tidigare, ungefär hälften av det vi beslagtar brukar komma till rätta, säger Robert Hammargren.

Nu återstår bara för polisen att sälja stöldgodset. Ett antal auktionsfirmor kommer att ges möjlighet att titta på och värdera godset innan budgivning tar vid. Allt säljs på ett bräde.

– De får lägga ett blindbud och sedan är det bara för den med det högsta budet att komma och hämta sakerna, säger Robert Hammargren.

Pengarna från försäljningen går direkt till statskassan.

”De får lägga ett blindbud och sedan är det

bara för den med det högsta budet att komma och hämta sakerna.”

Robert Hammargren

polisens beslagsenhet

Mer läsning

Annons