Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny parkeringslösning på Gavlehov

/
  • Parkeringen mellan Gavleringen och GTK-hallen har blivit större.
  • Brynäs driftchef Peter Jensen tror på den nya parkeringslösningen.
  • Den norra parkeringen har fått två extra infarter och byggts ut för att få plats med fler bilar.
  • På grund av att bygget av Gefle IF:s nya arena sker på den stora parkeringen utanför Gavlerinken har man varit tvungen att utöka antalet platser på de andra parkeringarna.

Många parkeringsplatser försvann när bygget av Gefle IF:s nya arena startade. För att slippa trafikkaos har Brynäs därför byggt ut de två andra parkeringarna.
– Vi har nu samma antal parkeringar men på andra platser runt arenan, berättar Brynäs driftchefen Peter Jensen.

Annons

På lördag är det första testet på hur Brynäs nya parkeringslösning blir. Då kommer Leksand på besök och det väntas komma över 8 000 hockeyintresserade till Gavlerinken.

– Det ska bli spännande att se hur det löser sig. Det ser vi först när man börjar köra här. Men vi känner oss väldigt nöjda med den här lösningen. Det är så bra som det möjligtvis kunde bli, säger Peter Jensen.

För att få ett bra flöde på trafiken efter matcherna kommer man fortsätta att fälla ner en bom på idrottsvägen och öppna upp för två filer mot Stigslund och Sätra.

Nyhet för i år är att man kan stå med bilen på parkeringen utanför GTK-hallen och ändå kunna åka mot Stigslund efter matchen. Det gör man genom att åka på den nya mindre vägen som sammanlänkar norra parkeringen med GTK-parkeringen och därifrån ta den nya utfarten som går förbi Gefles blivande arena.

Den norra parkeringen har alltså i år tre infarter jämfört med en infart som den hade förra året. En lösning som Peter Jensen hoppas ska ge en positiv effekt.

– Vi tror att det här blir bättre än tidigare för folk att ta sig till och från arenan.

En risk med större grusparkering kan vara att det blir mindre organiserat. Står några bilar fel kan det få stora konsekvenser.

– Ordningen har inte alltid varit särskilt bra utan vissa bilar har ställt sig lite som de vill. För att få en bättre struktur har vi därför valt att skylta upp parkeringarna mer så det blir tydligare rader och lättare att ställa sig på ett effektivt sätt så fler får plats, säger Peter Jensen.

Än är inte de nya parkeringsskyltarna på plats men på lördag när Leksand kommer är det upp till bevis för Brynäs nya parkeringslösning.

Mer läsning