Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Brynäsvallen klar

/
  • Engla Strandberg Zarotti bjöd på fin åkning under invigningen av Brynäsvallen.

På lördagen var det nyinvigning av Brynäsvallen. Det firades med en uppsjö av aktiviteter, bland annat konståkning.

Annons

Gävle har fått ytterligare en ungdomshall för is-sport. Brynäsvallens konstisbana har under hösten 2014 byggts in med väggar och tak för 15 miljoner kronor. Därmed kan barn och ungdomar se fram emot att slippa inställda träningar och matcher på grund av sviktande väder.

Tanken är att hallen ska användas av skolor på vardagar och på kvällar och helger av ishockey- och konståkning och för allmän åkning.

På lördagen firades nystarten med allt från visning av konst till hockey. Det bjöds även på uppvisning i konståkning när Gävle konståkningsklubb ställde upp åkare i alla åldrar.

– Det var jättekul, roligt att vi i konståkningsklubben fick vara med på invigningen, det är ju en hockeystad, säger Helena Wiksell, ordförande i GKK.

På isen för att visa upp sina konster fanns klubbens hela spektra, från 4-åringar som går i skridskoskola till 16-åriga elitsatsningar. Tillsammans visade de upp hur piruetter, graciösa svängar och hopp går till. Publiken var inte sen att jubla åt väl genomförda tricks.

– Barnen och ungdomarna som var med tyckte att det var jättekul. Vi ville visa vår bredd, från skridskoskolan till eliten.

Efter upprustningen av Brynäsvallen har klubben fått möjlighet att börja använda den i stället för Testebohallen där man var tidigare. Flytten har också gett träningarna ett uppsving.

– Nu har vi fått möjlighet till mer sammanhållna träningar. Tidigare var det kanske en timme på eftermiddagen och fler timmar på kvällen. Nu kan vi träna fyra timmar i sträck.

Mer läsning

Annons