Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...och nu kan champagnen flöda också

GÄVLE Champagne kommer att serveras när konserthuset firar tio år. Restaurangen har fått ett tillfälligt utskänkningstillstånd.
- Visst känns det bra, säger Beryl Lunder, konserthuschef.

Annons
I två veckors tid har Marcus Torgeir haft ont i magen. Som delägare i restaurangen Opus by Esperanto har det uteblivna alkoholtillståndet inför konserthusets tioårsjubileum varit en källa till oro.

Som GD har skrivit tidigare har den nystartade restaurangen saknat organisationsnummer och därför fått kalla handen från kommunen. Men efter ett samtal med tillståndshandläggare Torsten Ahlén har problemet fått en lösning.
- Vi har fått ett tillfälligt tillstånd via systerkrogen Esperanto i Stockholm fram till utgången av januari, säger Marcus Torgeir.

För konserthusets chef Beryl Lunder var beskedet glädjande. Det innebär att firandet av tioårsjubileet 17-22 januari kan ske enligt planerna.
- Publiken är van vid att kunna dricka alkoholhaltiga drycker när de besöker konserthuset. Visst hade det funnits en risk att de hade blivit förvånade eller besvikna om vi inte kunnat erbjuda samma sak som tidigare, säger hon.

Mer läsning

Annons