Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart när läcka lagas

/

(Uppdaterad 20.49)En vattenledning i Parkvägen vid Solängsskolan sprang läck strax efter klockan åtta på torsdagsmorgonen. När läckan kan lagas är fortfarande oklart.

Annons

Vattnet forsade ut på gatan i korsningen Parkvägen-Bergsgatan.
Personal från Gästrike Vatten arbetade hela fredagen med att lokalisera läckan, men sent på torsdagseftermiddagen hade man ännu inte lyckats.
– Man har inte kunnat hitta exakt var läckan är så man har inte kunnat börja kola, säger Camilla Larsson, Gästrike Vatten.
– Innan man kan gräva fram rören måste man lägga på glödande kol så att tjälen tinar, men det kan man inte göra innan man vet att det är på rätt ställe, säger hon.

Inga hushåll var utan vatten på torsdagen på grund av läckan, men när röret ska åtgärdas måste vattnet stängas av. Man misstänker att det är en vattenledning till Lantmäteriet och Domstolarna som är trasig, men innan läckan hittats vågar man inte säga säkert att inga hushåll kommer att berörs när vattnet stängs av.
– Troligen kommer reparationen att göras på juldagen eller annandagen. Det tar ganska lång tid att kola, när man väl har lokaliserat läckan, säger Camilla Larsson.

Även i Hedesunda inträffade en vattenläcka på torsdagen. De första uppgifterna sa att några hushåll i Ölbo blev utan vatten, men det visade sig vara fel.
– Alla har vatten, men trycket är väldigt dåligt, säger Camilla Larsson.
Även när det gäller Ölbo är det oklart när läckan kan lagas.

Mer läsning

Annons