Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På fredag släpps biljetterna

/
  • Den här lokala arbetsgruppen, med bland annat kommunens informationschef Anna Östman, är orsaken till att det i februari blir Melodifestivaldeltävling i Gävle. Arkivfoto: Nick Blackmon

GÄVLE På fredag startar biljettförsäljningen till Melodifestivalen. Och den som vill få en plats i Läkerol Arena den 24 februari får nog skynda sig.
- Det brukar gå rätt så fort med biljetterna, i alla fall till deltävlingarna, berättar Annika Kampe på Ema Telstar.

Annons
Ema Telstar är Melodifestivalens turnéproducent under de fyra deltävlingarna, andra chansen och finalen. Den första deltävlingen är i Jönköping den 3 februari och finalen går i Globen i Stockholm 10 mars.

Nu på fredag, klockan nio på morgonen, börjar alltså biljettförsäljningen. Priserna ligger på drygt 300 kronor för en deltävling och ytterligare en hundralapp för finalen. En person får köpa fyra biljetter.
- Det är för att så många som möjligt ska kunna se festivalen, säger Annika Kampe. Och så vill vi begränsa svartförsäljningen.
På Gävle Turistbyrå har man inte hunnit förbereda fredagen ännu. Under tisdagen släpptes biljetter till både Brynäs- och Gefle IF-matcher vilket gav personalen fullt upp. Ikväll ska man ha ett möte om öppettider och om det eventuellt händer något i anslutning till biljettförsäljningen.

Den som vill se deltävlingen i Läkerol Arena bör skynda sig men det finns också chans att se ett genrep dagen före. Biljetterna dit brukar inte gå åt lika fort. Till deltävlingen och genrepet i Gävle släpps sammanlagt cirka 5 700 biljetter.

Evalisa Wallin

Mer läsning

Annons