Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Platschefen lämnar Briggen Gerda

/

GÄVLE Platschefen för Gerdavarvet slutar efter sex månader på jobbet. I fredags fick de anställda beskedet.
- Det kostar mer för min person än jag är beredd att ge, säger Olle Lindblom.

Annons
Han tog över som platschef i oktober förra året, med ett kontrakt som gav både honom och styrelsen möjlighet att avsluta samarbetet efter sex månader. Och Olle Lindblom väljer själv att inte förnya kontraktet. Jobbet tar allt för mycket tid och kraft.
- Från oktober till nu har det varit en tuff och kämpig tid för alla, även för styrelsen. Det är flera i styrelsen som har lagt ner tid för Gerda som väl motsvarar en heltidstjänst, säger Olle Lindblom.

Själv har han haft jobbet med sig all sin vakna tid, och det var inte vad han hade tänkt sig.
- Verkligheten såg lite annorlunda ut än vad jag hade med mig från rekryteringsprocessen, säger han.
Sista mars lämnar han platschefsjobbet och återgår till sin tidigare anställning. Men känslorna för Gerda har han fortfarande kvar.
- När det har varit tungt har jag tagit på mig jackan och gått ombord på Gerda, och känt både respekt och vördnad. Man ska vara fullkomligt klar över att det är ett framgångsrikt arbetsmarknadsprojekt, och visst finns det positiva förtecken för Gerda, säger Olle Lindblom.

Styrelsen fick beskedet redan för några månader sedan och har nu uppdraget att hitta en efterträdare.
- Vi tycker att det är mycket tråkigt. Vi har uppfattat Olle som precis den platschef vi skulle vilja ha. Men vi får finna oss i detta, säger Leif Hållander, styrelseordförande i föreningen.
Styrelsen har en knapp månad på sig att hitta en efterträdare och enligt Leif Hållander finns det ett par alternativa lösningar. Och för arbetet med Gerda är det viktigt att ha chefsfrågan löst. Det är mycket som ska ordnas inför seglingssäsongen i sommar.

Gerda måste repareras och inspekteras efter grundstötningen i somras. Föreningen har övergett den ursprungliga planen att dra upp fartyget på Gerdavarvets egen slip. Den slipen måste förlängas för att få upp Gerda och det arbetet hinner inte bli färdigt i tid. I stället ska Gerda läggas i torrdocka i Stockholm i april.

Sven-Olof Ekman

Mer läsning

Annons