Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posten miste kontrakt - 25 personer får gå

/

GÄVLE 25 anställda blir av med jobbet när Posten förlorar två landstingskontrakt.
Det är hälften av personalstyrkan på Posten sjukvårdslogistik i Gävle.

Annons
Posten sjukvårdslogistik heter ett dotterbolag till Posten logistik som köper in, lagerhåller och kör ut sjukvårdsutrustning. Ett av de två lagren ligger på Utmarksvägen i Gävle och härifrån har företaget servat landstingen i Stockholm och Gävleborg. När landstingen nu valt andra bolag i den senaste upphandlingen förlorar halva personalstyrkan, 25 av 49 anställda, i Gävle jobbet.
- Vi har tittat om vi kan hitta något annat inom Posten, men det har vi inte kunnat, säger Anne-Catherine Worth, kommunikationschef på Posten logistik.

Det är lagerpersonal och sjukvårdsutbildad personal i kundtjänst och på inköp som sägs upp. De kommer att erbjudas att delta i Postens så kallade omställningsprogram, där man får hjälp att söka nytt arbete eller omskola sig med full lön under som mest tolv månader.
De som blir uppsagda börjar lämna företaget vid årsskiftet, när kontraktet med landstinget Gävleborg går ut, och de sista slutar den sista april, då avtalet med Stockholms läns landsting upphör.
Kvar i Gävle blir även i fortsättningen lager och kundtjänst, men i mindre skala.
Posten sjukvårdslogistik har skött landstingets lager sedan 2001, då man tog över landstingets länsdepå. Simonsen heter det företag som vann upphandlingen i Gävleborg och tar över efter Posten.

Mer läsning

Annons