Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart får Gävleborna dansa

/
  • Om två månader är det meningen att restaurang Darling ska invigas. Jan Lundquist, i mitten, tvivlar inte op att allt ska vara färdigt till dess. -Vi måste hinna klart! Men blir det inte så får vi väl skuta upp invigningen med några dagar, säger han.

GÄVLE För den som vill äta, dansa eller sova öppnas det snart nya möjligheter i Gävle. I slutet av november slås nämligen portarna upp till både en ny dansrestaurang och ett lågprishotell på Nygatan.

Annons
- Jag är känd för att vara envis. Det här kommer att funka, säger Jan Lundqvist utan att tveka.
Han är mannen bakom den djärva satsningen och ingen gröngöling när det gäller att starta och driva företag. Sedan i slutet av 1980-talet har han haft flera bolag bland annat inom it-fackhandeln. Dessutom har han sysslat med konsultverksamhet och ett allserviceföretag.

Nu driver han it-kaféet Fast Lane på Nygatan tillsammans med hustrun. Och inom några månader har han bytt bransch ännu en gång då Gävle får en ny danskrog. På drygt 1 000 kvadratmeter är det tänkt att två dansgolv och tre barer ska samsas med en restaurang som har plats för 120 gäster. Varje onsdag ska det bjudas upp till dansbandskväll och tre kvällar i veckan blir det disko. Målgruppen är den lite äldre publiken.
- Gävle är en känd dansstad med många lokala band men nu finns det inget bra ställe i stan sedan CH brann ner, säger Jan Lundqvist.
Förutom krogen ska han även etablera en hotelldel i samma byggnad med ett 30-tal rum. Idén har han haft länge men hade egentligen ingen seriös avsikt att förverkliga den förrän CH gick upp i rök.
- Nu kommer vi att fylla ett glapp och när CH är återuppbyggt kommer vi att vara etablerade och ha hittat vår publik, säger han.

Konkurrensen inom krogbranschen är ingenting som skrämmer Jan Lundqvist även om han säger att han visst har vissa farhågor.
- Det skulle vara om någon öppnar något större och bättre. Men annars ser jag inte konkurrensen som ett problem utan väljer att fokusera på vad jag kan bidra med, säger han.
Den sista november är det tänkt att danskrogen Darling ska öppnas och förmodligen kommer hotellet att få samma namn.

Elizabeth Formark
026-15 96 08
elizabeth.forsmark@gd.se

Mer läsning

Annons