Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sovande fritidsledare varslas

GäVLE Fritidsledaren har erkänt att han gjort sexuella anspelningar vid tillrättavisningar av flickor på fritidsklubben. Han har också klipps sig på arbetstid, sovit på jobbet och chattat med elever på sin fritid.

Annons
Efter upprepade samtal med rektorn på skolan där han arbetar och flera tidigare varningar vill skolförvaltningen nu säga upp mannen.

Inför en träff med fritidsledaren i juni i år skrev rektorn på skolan där han arbetar en lista med 15 punkter där mannen brustit i sitt sätt att utöva arbetet. Där står bland annat att elevrådet klagat på att mannen är "kaxig och hårdhänt" och "inte löser konflikter". En föräldraenkät har visat att han har "en otrevlig attityd mot barnen". Mannen ska också ha sökt fonder och undertecknat med rektorns namn utan rektorns vetskap. Av listan framgår också att mannen ofta kommer för sent, klippt sig på arbetstid, sovit på arbetstid och ofta avvikit utan att be om ledighet.

Redan 2005 ska mannen ha kränkt elever genom att ha använt sig av sexuella anspelningar vid tillrättavisning av elever på fritidsklubben och även ha chattat med elever på sin fritid.
Kommunal har begärt förhandling efter att mannen varslades för en dryg vecka sedan.

Mer läsning

Annons