Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spökar det på Alborgen? Nu ska "Det okända" hitta svaret på gåtorna

/
  • Sofia Oveland ser fram emot
  • I början av februari besöker tv-programmet

Är du rädd för spöken? Den frågan har det hänt att de ansvariga på Alborgen ställt under en anställningsintervju. Nu ska tv-programmet "Det okända" reda ut om det finns något övernaturligt att oroa sig för.

Annons

Sofia Oveland, som driver aktivitetshuset Alborgen tillsammans med sin man och hans familj, har egentligen inte riktigt trott på spöken. Men besökare har berättat att de upplevt märkliga saker, anställda har hört konstiga ljud och i ett rum har flera hävdat att de känt en kvävande känsla.

Har du upplevt något övernaturligt på Alborgen? Berätta om det i vår chatt med redaktionen här!

Läs mer: Ladda ner nya GD-appen – vinn säsongsbiljetter till Furuviksparken

I början av februari gästas Alborgen av ett medium och kommer att medverka i tv-programmet "Det okända". Sofia Oveland ser fram emot besöket.

– Det ska bli sjukt spännande att se om han säger samma saker som vi har upplevt, säger hon.

Att vara med i tv-programmet handlar inte om att göra reklam för aktivitetshuset, menar Sofia Oveland. Tvärtom har de tvekat inför att gå ut med berättelserna om övernaturliga upplevelser av rädsla för att uppfattas som oseriösa.

– Hade vi velat ha publicitet hade vi ringt dem för femton år sedan. Det finns ju folk som har som hobby att jaga spöken och velat ha seanser och annat här hos oss, men vi har alltid sagt nej, säger hon.

Läs mer: Premium: Alborgen - från ålderdomshem till äventyrshus

Av ungdomar från Valbo har de hört att det finns ett rykte om en belöning på tusentals kronor till den som vågar sova en natt i Alborgen. Tråkigt nog för de våghalsiga stämmer inte det. Själv är Sofia Oveland inte heller rädd för att vara i huset.

– Jag ser det mer som att huset har en egen personlighet. Det känns som ett ganska levande hus och man har vant sig vid att det händer konstiga saker, säger hon.

Läs mer: Tv-sänd spökjakt på fängelset

Läs mer: Sjukhemmet blev populär äventyrsborg

Läs mer: Spökhuset i Skutskär fick besök av tv-program

Mer läsning