Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadshus AB diskuterade vinstkraven för nästa år

GÄVLE Avkastningskraven för de kommunala bolagen var en av punkterna på dagordningen när styrelsen för Gävle Stadshus AB sammanträdde i går.

Annons
Styrelsen föreslår att Gavlegårdarna ska gå med 40 miljoner kronor i vinst under år 2005. Motsvarande siffra för Gävle Energi är 80 miljoner kronor. Fastighetsbolagen Brynäs Byggnads och AB Sätraåsen förväntas uppnå ett nollresultat för nästa år.
Den framtida värmeförsörjningen var en annan fråga som avhandlades under mötet. Kommunens tidigare planer på att investera 500 miljoner kronor i en anläggning för avfallsförbränning verkar bli allt mer avlägsna.
Som GD berättat tidigare menar den konsult som kommunen anlitat att värmebehovet inte är så stort att en sådan investering är nödvändig. Ett bättre alternativ är att teckna långa avtal om fjärrvärmeförsörjning med industriföretag.
I går fick därför vd:n för Gävle Stadshus, kommundirektör Britt Åberg, i uppdrag av styrelsen att ta kontakt med Korsnäs och Karskär Energi. Det nuvarande avtalet med dessa parter går ut år 2007.

Erik Wikström

Mer läsning

Annons