Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stolt och nykter blir av

/

Stolt och Nykter blir av – på ett eller annat sätt.

Projektledaren Thed Stjerneklev vågar nu lämna ett bombsäkert besked.

– Jag är glad över all hjälp jag fått, säger han.

Annons

När GD talar med Thed Stjerneklev, BIG:s projektledare för Stolt och Nykter, har han nyss suttit i möte med Stadsbussarna i Östersund.

Ett möte som skingrat orosmolnen som hängt över avslutningsfesten i Furuvik den 9 juni.

– Stadsbussarna i Östersund kommer att göra allt för att hjälpa oss att lösa den här situationen.

Bussbolaget tar över Gävles stadstrafik den 13 juni. Bussarna de använder tillverkas i Turkiet och Polen. De kommer att skeppas till Göteborg för vidare transport till Gävle.

– De lät ganska övertygade om att bussarna kommer att vara här i tid, men omständigheter kan spela in. En hamnstrejk skulle kunna bryta ut.

Därför har Thed Stjerneklev en reservplan.

– Jag har förklarat situationen för Högbergs Buss i Uppsala, och de har skickat en offert.

Tidigare har busskostnaden legat på cirka 25 000 kronor. Budet från Högbergs för att sköta bussresorna är på mer än det dubbla.

– De får skicka upp ett 20-tal tomma bussar till Gävle, som sedan får köras tillbaka tomma. Naturligtvis blir priset högre än vi är vana vid, men vi har pengarna för att kunna acceptera det.

Så nu vågar Thed Stjerneklev lova att Stolt och Nykter blir av. Ett lugnande besked för de 2 279 medlemmar som i går eftermiddag hade gått med i Facebookgruppen som vill rädda festen.

– Jag är väldigt glad över hjälpen jag fått därifrån. Det är fantastiskt att så många engagerar sig, även alla vuxna som tycker att det är ett viktigt projekt och har gått med i gruppen.

Mer läsning

Annons