Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tårtan" Westby ny golfkrögare

/
  • Här är gänget som ska driva nya Golfrestaurangen, alla fyra är entusiastiska golfspelare.  Erik Hellström,

– Äntligen! Det säger Tommy "Tårtan" Westby och Bernard Radonic som just nu fräschar upp Golfrestaurangen och nyöppnar på måndag. Redan för sexton år sedan försökte de ta över men fick inte napp.

Annons

Är man helfrälst golfare själv så vad kan bättre än att driva en golfrestaurang?

Så resonerar Tommy "Tårtan" Westby och Bernard Radonic som är nya arrendatorer av Golfrestaurangen tillsammans med kockarna Marcus Lodin och Erik Hellström. Entusiastiska och tvärsäkra på att allt kommer att vara tiptop redan när de startar med öppet hus för Gävle golfklubbs medlemmar på söndag.

Hela stället andas förändring. Den nya heltäckningsmattan ligger där den ska under plasten och stolarna är nya. En hantverkare borrar uppe i taket och Bernard Radonic sätter upp gardinstänger.

– Jag går väl mest omkring. Är inte så händig, säger "Tårtan" Westby.

Nu till en början serveras lunchbuffé och så ska det vara året om, men så snart säsongen är i gång blir det kvällsöppet och a´ la carte på kvällarna.

Känner de som besöker Helt Enkelt igen sig i menyn?

– Ja, säkert. Vi ska inte krångla till det.

De fyra slog till direkt när förre arrendatorn Tommy Flybring bestämde sig att lämna efter 16 år. Redan då var de med och konkurrerade.

Nu har de investerat en halv miljon trots att de arrenderar.

– Så allt här är egentligen golfklubbens men det behövde fräschas upp och i gengäld får vi ett längre avtal som löper i fem år. Och vi har öppet året-runt, det krävs för att få lönsamhet.

Alla fyra spelar golf.

– Jag tror det är en förutsättning att man kan prata lite golf. Vi känner redan människorna här ute men vi hoppas locka andra också.

Grillkvällar på fredagar, skräddarsydda företagspaket och uthyrning som festlokal är andra inkomstkällor.

Blir ni klara i tid?

– Vi hinner. Det ser bara värre ut än det är, försäkrar "Tårtan" Westby.

Mer läsning

Annons