Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka för att hjälpa

/
  • Prästen Marie Söderquist reser i september tillbaka till Phuket i Thailand för att finnas till hands när många sörjande anhöriga återvänder. Foto: Leif Jäderberg

GÄVLE I september åker komminister Marie Söderquist, Hille, tillbaka till Phuket i Thailand.

Annons
Marie Söderquist deltog i Svenska kyrkans arbete i Thailand direkt efter flodvågskatastrofen. Hon kom dit strax efter nyår och stannade den gången i två veckor. Då handlade det mycket om att finnas till hands för chockade anhöriga och skadade svenskar som var på väg hem.
Den här gången vet Marie Söderquist inte vad hennes arbetsuppgifter blir.

- Det beror nog mycket på vad som händer. Om det kommer många anhöriga, kommer det säkert att handla om att genomföra ceremonier, och kanske också att följa med de anhöriga till olika platser som de vill besöka, säger Marie Söderquist.
- Det känns bra att jag får vara med och följa upp det arbete som inleddes när jag var där förra gången. När man varit där så blir man ju engagerad i frågan, säger hon.

Svenska kyrkan har i dag tre präster i Phuket-området. De samarbetar med svenska generalkonsulatet. Avsikten är att kyrkan ska finnas på plats åtminstone över årsdagen av Tsunamikatastrofen den 26 december.

Ingegerd Sörgard

Mer läsning

Annons