Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torgdebatt om Melodifestivalen

/
  • Claes Olson kommer att vara moderator för paneldebatten om Melodifestivalen nästa torsdag. På en av stolarna kommer Per Sinding-Larsen att sitta. Foto: Nick Blackmon

GÄVLE Behövs Melodifestivalen? Kan den bli större? Vad betyder den för artisterna och för värdstäderna?
Det är sånt som det kommer att resoneras kring i en paneldebatt i det så kallade Melodi­palatset på Stortorget under Melodifestivalveckan.

Annons
På en av stolarna sitter SVT:s musikkunnige programledare Per Sinding-Larsen. Programpunkten har just tillkommit till nästa veckas schlagerprogram i Gävle.

Moderator blir Claes Olson, mångsysslare inom medie- och musikbranschen och även före detta Gävlebo. Per Sinding-Larsen är den ende av de fem han i nuläget kan avslöja som medverkande.
- Men det blir såna som inte ofta kommer till tals i de här sammanhangen, men som har mycket att säga. Det är folk från musikbranschen, men som funnits mer bakom kulisserna och kanske inte är så kända, säger Clas Olson.

Han räknas själv till branschexperterna och har bland annat jobbat med Polarpriset och regeringens exportpris. Per Sinding-Larsen bloggar om Melodifestivalen på SVT:s hemsida.
Nästa torsdag klockan 17 kan den som vill lyssna på debatten i det 400 kvadratmeter stora Melodipalatset på Stortorget. GD har tidigare berättat om jättetältet där det blir uppträdanden, schlagerluncher och annat inför delfinalen i Läkerol Arena den 24 februari.

Sofia Öhlander
026-159617
sofia.ohlander@gd.se

Mer läsning

Annons