Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvåbarnsfamiljen blev fast på camping – desperat Blocketannons blev klicksuccé

/

Tvåbarnsfamiljen blev fast i en husvagn på campingen lite längre än tänkt. I desperationen över att inte hitta ett riktigt hem skrev de den uppmärksammade Blocketannonsen som nu delas flitigt i sociala medier.

Annons

– Vi trodde aldrig det skulle vara så svårt att hitta ett boende. Vi tänkte att vi börjar i husvagn, det blir som semester, så kan vi känna oss för i lugn och ro, säger Linda Eriksson.

Sambon Tom konstaterar det uppenbara medan regnet smattrar mot förtältet där vi sitter.

– Det blev en väldigt lång semester.

De träffades i Norge och har i Sverige bott i Lindas familjs sommarstuga i Dalarna medan de båda sökte jobb. När Tom fick jobb i Gävle i somras hittade de dock inget boende. Det var då Linda tillsammans med en campinggranne och god vän, i annonsen kallad Bonusbögen, fick idén till en annons på Blocket. Den är skämtsamt skriven, det finns inga tankar på en separation.

– Men visst är det så att det är påfrestande ibland att bo så här. Många enkla saker, som man tar för givet i vardagen annars, blir ju så mycket krångligare. Bara för att gå på toaletten och duscha får man ju gå en bit. Och även för att diska, säger Linda.

Laga mat gör de på två kokplattor i förtältet, som tjänar som kök, tvättrum, vardagsrum och förråd.

– Det blir mycket makaroner och enklare rätter, säger Linda.

De har varit på några husvisningar, men priserna har snabbt skjutit i höjden och de har inte kunnat vara med på någon budgivning. De har även letat lägenheter utan framgång.

– Allt hänger ju ihop. Man måste ha dagisplats för att få jobb och jobb för att få låna pengar till boende och så vidare, säger Linda.

Sonen Filip, sex år har just börjat skolan och Milian, två och et halvt år, går på dagis.

– Föräldrarna till deras kompisar är så otroligt snälla. Våra barn får vara hos sina kompisar ofta. Det är ju svårt att ta hem kompisar hit.

Blocketannonsen skrevs i desperation.

– Först fick vi ingen respons, det var helt tyst. Sen plötsligt, efter bara nån dag, hade den 3500 visningar. Och vi hörde att den fanns på Facebook fastän vi inte delat den där. Nu har vi i alla fall fått nio mejl och ska titta på hus. Men det hade stått tomt länge och ska rivas så det kanske man inte ska hoppas på. Sen var det någon som mejlade om att vi kunde få bo i deras gäststuga på gården. Folk är så otroligt snälla, de känner oss ju inte ens, säger Linda.

De hoppas att de ska få napp innan det blir alltför kallt och ogästvänligt på campingen.

– Folk får gärna höra av sig om de har ett jobb till mig också, säger Linda och skrattar.

Mer läsning

Annons