Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulrica Messing blir VD i företag

GäVLE Ulrica Messing blir VD för ett nystartat företag i heminredningsbranschen. Hennes nya kärlek Torsten Jansson är styrelseordförande.

Annons
Den sista augusti i år lämnade Ulrica Messing sin riksdagsplats. Om hon även lämnat Gävle och huset i Forsbacka är oklart. GD har tidigare berättat att huset i Forsbacka varit till försäljning och att Ulrica Messing tillsammans med sin nya kärlek Torsten Jansson köpt en lyxvåning i centrala Göteborg. Ulrica Messing är dock fortfarande skriven på sin adress i Forsbacka.

När det gäller hennes yrkesmässiga framtid ser det däremot ut att klarna en aning. I juli i år registrerades företaget Porthouse Interior AB. Till bolagsregistret har företaget uppgett att Ulrica Messing är VD. Företagets adress går till New Wave Group i Göteborg där Torsten Jansson är VD. Han är också ordförande för styrelsen i det nya bolaget Porthouse Interior. En styrelse som än så länge bara består av Torsten Jansson, Ulrica Mes sing och en suppleant.

Porthouse Interior AB uppger till bolagsregistret att företagets huvudsakliga verksamhet ska bestå av "att bedriva handel med heminredningsprodukter såsom möbler och textil-, gåvo-, hushålls-, keramik- och glasprodukter, samt att äga och förvalta värdepapper och fastigheter". Bolaget startar med ett aktiekapital på en miljon kronor. Man har även registrerat en bifirma med namnet Flaghouse Interior som enligt uppgifterna i bolagsregistret ska sköta den del av verksamheten som inriktas på handel.
- Det kommer till stor del att handla om inredning och om egna produkter som ska säljas i företagets butiker lite runt om, säger Ulrica Messing till tidningen Expressen.
Den inkomst hon får som vd kommer att räknas av från hennes statsrådspension på 49 567 kronor i månaden. GD har inte lyckats nå Ulrica Messing för en kommentar.

Mer läsning

Annons