Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uttagsautomater gapar tomma

/

Efter Panaxias konkurs gapar Kontantens uttagsautomater tomma över hela landet.

Men när det tidskrävande arbetet att fylla på automaterna igen inleds är Gästrikland prioriterat säger företagets vd till Gävle Dagblad.

Annons

Värdetransportsbolaget Panaxias konkurs har slagit hårt mot Kontanten. I väntan på en ny leverantör har deras automater successivt tömts på pengar och i torsdags var så många som 570 av 620 automater tomma.

En ny leverantör har inlett arbetet med att fylla på pengar men det kommer ta månader innan alla är påfyllda berättar Kontantens vd Gunnar Jacobsson till TT. Han varnade till och med för att vissa skulle kunna vara tomma ända till nästa år.

Men till Gefle Dagblad säger samme VD att gästrikeborna inte ska behöva vänta så länge. I dag är Kontantens samtliga automater tomma men arbetet med att fylla på dem kommer påbörjas redan nästa vecka enligt Gunnar Jacobsson.

– Vi har ett bra samarbete med Coop Gävleborg och prioriterar det här området. Den största delen av automaterna i Gästrikland ska laddas vecka 45-47.

Att automaterna inte går att använda drabbar givetvis verksamheten som förlorar stora intäkter och vd:n utrycker en besvikelse över det som hänt i samband med Panaxia. Men han lyfter samtidigt fram kundernas överseende.

– Det har varit en stor förståelse från konsumenterna som förstått att detta inte är vårt fel, säger Gunnar Jacobsson.

Mer läsning

Annons