Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yrkeskriminella bakom kuppen?

GÄVLE Ralph Brodin som äger Privab i Gävle är övertygad om yrkeskriminella låg bakom inbrottet.
- Visst var det så, säger han.

Annons
Privab Grossisterna AB har funnits sedan 2000. I Gävle är det Ralph Brodin som är ägare.
I går morse kunde han konstatera att större delen av entrén förvandlats till glassplitter på butikens golv, att kunddisken var vräkt över ända och att jalusin till det låsta lagret var uppbruten.

Tjuvarna på Privab var inte samma personer som ligger bakom den absoluta majoriteten av inbrott, missbrukande och utsatta människor som ofta blir fast.
Snarare skvallrar planeringen och utförandet om erfarna och kompetenta kriminella som skaffat viktig information i förväg och som opererar i nätverk.
Det är i alla fall Ralph Brodin övertygad om - inte minst med tanke på att man valde just natten till onsdagen av alla möjliga dagar att göra inbrott på.
- Vi fick en leverans med cigaretter under tisdagen - det här var fråga om professionella personer, säger han.

Tillsammans med personal kunde Ralph Brodin börja inventera lagret när polisen hävt avspärrningen. Den exakta siffran var inte klar men stölden var omfattande:
- Det handlar om storleksordningen att cigarretter för mer än 300 000 kronor försvann. Jag är försäkrad men det blir självrisk och utebliven försäljning i dag. Och så måste jag beställa nytt, säger Ralph Brodin.

Mer läsning

Annons