Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yxmän rånade smyckesbutik

/

Guldfynd i Valbo köpcentrum rånades i går kväll av tre maskerade män, beväpnade med yxa.

Annons

De hotade personalen och slog sönder montrar i butiken. Det är ännu oklart hur stort bytet blev. Ingen person kom till fysisk skada.
Det var vid 19.40, tjugo minuter innan stängning, som rånarna kom inrusande. Matthew Löf blev vittne till en del av händelsen.
– Allting gick väldigt fort, det tog högst två minuter. Jag kom ut från Carlings, klädbutiken, när jag såg dem. De stormade in i butiken med yxor eller släggor. Det var inte mycket folk i butikerna där omkring då men alla började ringa, förmodligen till polisen. Sen sprang rånarna ut igen ganska snabbt. Jag tror inte nån blev skadad, säger Matthew Löf.
Han säger att polisen snabbt var på plats.
– Jag blev inte rädd för egen del, faktiskt. Jag kände mer att jag ville hålla koll på allt som hände i fall det skulle behövas sen.
Enligt polisen försvann gärningsmännen i en stulen Volvo kombi, som senare hittades övergiven av polisen. En teknisk undersökning av platsen inleddes i går kväll. Även bilen kommer att undersökas.
Polisen har också hört personal och besökande på Valbo köpcentrum samt med personer som kan ha uppgifter om den stulna flyktbilen.

Mer läsning

Annons